فهرست مطالب
در این مقاله مصرف کربنات سدیم 50 کیلویی در تولید کاغذ مورد بررسی قرار می گیرد.کربنات سدیم دارای چندین ویژگی فیزیکی و شیمیایی است که آن را به یک ترکیب همه کاره تبدیل کرده است. و در مصارف صنعتی و خانگی مورد استفاده قرار می گیرد.
مصرف کربنات سدیم 50 کیلویی در تولید کاغذ رایج بوده و به عنوان عامل تنظیم کننده اسیدیته و همچنین به منظور رنگ زدایی از کاغذ باطله مورد استفاده قرار می گیرد. این ترکیب دارای خواص بی شماری است که دارای کاربردهای مختلف در صنایعی از جمله صابون و مواد شوینده ، شیشه و کاغذ میب اشد.
شرکت کربنات ایران یکی از بزرگترین تامین کنندگان کربنات سدیم سبک و سنگین در سطح کشور می باشد. که با همکاری شرکت آب اکسیژنه ایران ، شرکت متانول ایران و شرکت استیک ایران در زمینه تامین مواد اولیه شیمیایی فعالیت می نماید. و با دایر نمودن شعب متعدد در اقصی نقاط کشور ، اقدام به تامین و فروش کربنات سدیم 50 کیلویی به صورت عمده و خرده می نماید.
این شرکت همواره با تامین و عرضه گسترده کربنات سدیم ،با نازلترین قیمت موجود در بازار جهت مصرف صنایع ، گام مهمی را در راستای صرفه جویی ارزی کربنات سدیم برداشته است. چرا که با تامین مواد اولیه صنایع مربوطه ، از جمله مصرف کربنات سدیم 50 کیلویی در تولید کاغذ دیگر نیازی به واردات از کشورهای خارجی نبوده و صرفه جویی ارزی صورت خواهد گرفت.
مصرف کربنات سدیم 50 کیلویی در تولید کاغذ ، این ماده را به عنوان یک ماده اولیه اساسی در صنایع و تولیدی های مربوطه تبدیل کرده است. و طیف کارخانجات و تولیدی هایی که از این محصول به عنوان ماده اولیه بهره می برند بسیار وسیع و گسترده می باشد.
این شرکت توانسته است نمایندگیهای شرکتهای معتبری چون کاوه سودا و کربنات سمنان را اخذ نموده و در راستا ی تهیه مستمر و مداوم کربنات سدیم موثر واقع شود. خریداران و مصرف کنندگان میتوانند محصول با کیفیت و با قیمت مناسب را ،از این شرکت تهیه و خریداری نموده و با توجه به وجود امکانات گسترده و پیشرفته حمل و نقلی محصول خریداری شده خود را در سریعترین زمان ممکن تحویل بگیرند.
مصرف کربنات سدیم 50 کیلویی در تولید کاغذ به صورت صعودی بوده و از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. چرا که کاغذ نقش کلیدی در زندگی روزمره ما ایفا میکند. و از مهمترین کالاها در کل دنیا محسوب می شود. چوبی که در کارخانه تولید کاغذ مورد استفاده قرار می گیرد میتواند به اشکال مختلف باشد. که این بستگی به فرآیند خمیرسازی و منشأ مادۀ اولیه دارد.
کاغذ از الیاف چوب ساخته میشود، اما کتان، الیاف پنبه و باگاس (بقایای نیشکر) نیز در برخی کاغذها مورد استفاده قرار میگیرد. صنایع تولید کاغذ در ایران و حتی در دنیا باید مراحل زیر را طی کنند:
روش پالپینگ برای جداسازی و تمیز کردن الیاف
روش پالایش پس از فرآیندهای خمیرسازی
فرآیند رقیقسازی برای تشکیل یک مخلوط فیبر نازک
تشکیل الیاف روی صفحه نمایش نازک
فشار برای افزایش چگالی مواد
خشک کردن برای از بین بردن تراکم مواد
روش اتمام برای ارائه سطح مناسب برای مراحل مربوط به فرآیند
انواع کربنات سدیم | سبک | کربنات سدیم سبک 50 کیلویی مراغه |
کربنات سدیم سبک 50 کیلویی سمنان | ||
سنگین | کربنات سدیم سنگین 50 کیلویی مراغه | |
کربنات سدیم سنگین 50 کیلویی سمنان |
در فرآیند مصرف کربنات سدیم 50 کیلویی در تولید کاغذ و در مرحلۀ جداسازی الیاف در صنایع تولید کاغذ ، چیپس ها در یک زودپز بزرگ نگهداری شده و مواد شیمیایی مناسب در خمیرسازی شیمیایی کرافت به آن اضافه می شود. سپس تراشهها با بخار در دماهای خاص هضم می شوند. تا الیاف جدا شده و لیگنین و سایر مواد استخراجی تا حدی حل شود. برخی از هاضمها به طور مداوم با تغذیه ثابت کار میکنند.
پس از فرآیند هضم ، خمیر پختهشده در یک ظرف تحت فشار تخلیه می شود. پس از آن ، این خمیر پخته شده به چرخۀ بازیافت شیمیایی بازمیگردد. جداسازی الیاف در خمیرسازی مکانیکی کمتر چشمگیر است. در مرحله دوم پس از تصفیه، خمیر کاغذ غربال شده، تمیز میشود و بیشتر آب فرآیند برای آمادهسازی کاغذ خارج میشود.
مواد شیمیایی مورد استفاده برای سفید کردن خمیرهای مکانیکی به طور انتخابی ناخالصیهای رنگی را از بین میبرند اما لیگنین و مواد سلولزی را دستنخورده باقی میگذارد، که در این میان مصرف کربنات سدیم 50 کیلویی در تولید کاغذ از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. این مواد شامل بی سولفیت سدیم ، هیدروسولفیت سدیم یا روی ، هیپوکلریت کلسیم یا سدیم ، هیدروژن یا پراکسید سدیم و فرآیند دی اکسید گوگرد است.
آب به دوغاب خمیر اضافه میشود تا مخلوط نازکی به دست آید که معمولاً حاوی کمتر از ۱ درصد فیبر است. سپس دوغاب رقیق در پاککنندههای سیکلون تمیز میشود و قبل از وارد شدن به دستگاه تشکیل کاغذ در صفحههای گریز از مرکز غربال میگردد. استوک رقیق از داخل یک جعبه سر عبور کرده و دوغاب الیاف را به طور یکنواخت در عرض ورق کاغذی که قرار است تشکیل شود، توزیع میکند.
در این بخش کاربرد مصرف کربنات سدیم 50 کیلویی در تولید کاغذ بیان خواهد شد .تقاضا برای کاغذ در سرتاسر جهان همواره روبهرشد بوده، بهویژه اینکه کاغذ بهعنوان جایگزینی سازگارتر با محیطزیست برای بستهبندی در صنایع مختلف موردتوجه قرار گرفته است. مواد شیمیایی، نقش پررنگی را در تولید و صنعت ایفا کرده اند که یکی از مهم ترین آنها مصرف کربنات سدیم 50 کیلویی در تولید کاغذ بوده و امروزه کمتر محصولی را میتوان یافت که مواد شیمیایی در ساخت آن دخیل نباشند.
استفاده از یک سری مواد شیمیایی در تولید کاغذ، موجب بهبود کیفیت محصول میگردد. هر مادهای بنا بر دلایل خاصی، برای ساخت کاغذ استفاده میشود؛ به عنوان مثال برخی مواد شیمیایی، به منظور خالص سازی آب، به کار میروند؛ در حالی که برخی دیگر استحکام کاغذ را افزایش داده یا رنگ آن را بهبود می دهند. بسته به نوع کاغذ و شرایط مختلف، از مواد شیمیایی گوناگونی برای کاغذسازی استفاده میشود.
یکی از مواد شیمیایی پرکاربرد که در صنعت کاغذسازی از آن استفاده میشود میتوان به مصرف کربنات سدیم 50 کیلویی در تولید کاغذ اشاره کرد. این ماده یک ترکیب شیمیایی معدنی با خاصیت قلیایی ضعیف است که در صنایع مختلف برای تولید محصولات متنوع به کار می رود. این نمک معدنی معمولاً به شکل پودر جامد سفید رنگ در بازار موجود است.
دو کاربرد مهم و اصلی برای مصرف کربنات سدیم 50 کیلویی در تولید کاغذ بیان شده ، که این ویژگیها سبب افزایش اهمیت مصرف کربنات سدیم 50 کیلویی در تولید کاغذ شده است این دو کاربرد مهم عبارت است از:
1)اولین کاربرد مصرف کربنات سدیم 50 کیلویی در تولید کاغذ ، استفاده از آن در فرآیند تهیه خمیر با ترکیبات سولفیت است. در این فرآیند از اسید برای حل کردن مواد چسبناک چوب (لیگنین) که بافت ها و فیبرهای چوب (سلولز) را در کنار یکدیگر نگه داشته است استفاده می شود. هنگامی که آب اسیدی در این فرآیند اضافه می شود، ماهیت خنثی پیدا می کند؛ در این مرحله افزودن کربنات سدیم به مخلوط موجود به منظور تنظیم PH جریان خروجی قبل از تخلیه، لازم و ضروری خواهد بود.
2)دومین موارد کاربرد مصرف کربنات سدیم 50 کیلویی در تولید کاغذ ، استفاده از آن در فرآیند تهیه خمیر است. این مرحله با نام فرآیند کرافت نیز شناخته می شود. این مرحله به عنوان مدرن ترین روش تولید خمیر کاغذ شهرت دارد. و شامل استفاده از ترکیب کاستیک سودا یا هیدروکسید سدیم می باشد. علاوه بر هیدروکسید سدیم ، برخی دیگر از مواد شیمیایی نیز به خمیر کاغذ اضافه می شوند تا لیگنین موجود در بافت چوب را در خود حل کنند.
همان طور که در بخش های قبلی توضیح داده شد مصرف کربنات سدیم 50 کیلویی در تولید کاغذ جزو اولویتها بوده و کربنات سدیم به عنوان ماده ی اولیه در صنعت کاغذسازی محسوب می شود. ولی تولید کربنات سدیم به عنوان محصول جانبی کارخانه های کاغذسازی در مرحله تولید خمیر و رنگبری نیز شناخته می شود که در فرآیند بازیابی شیمیایی غیر متعارف به دست می آید.
کربنات سدیم که به این روش به دست می آید، خلوص و کیفیت بسیار کمی دارد و برای تولید صابون به واحدهای سازنده ارسال می شود.فقط در میزان محدود و مقیاس کم، کاربرد دارد. در مقایسه با دیگر روشهای تولید کربنات سدیم ارزانتر است. در اثر گداختن قلیای مصرف شده ی حاصل از عملیات خمیر کاغذ، ماده ی جامدی به دست می آید که ترکیبات اصلی آن شامل کربنات های سدیم، سدیم سولفید(Na2S) و سولفات سدیم می باشد.
که حدود 60 درصد آن تنها شامل کربنات سدیم است. این ماده را به یک مخزن حل کننده می ریزند و آنرا معمولا در درجه حرارت 780-870 درجه ی سانتی گراد به صورت محلول آبکی در می آورند. محلول فوق را در سطوح فلزی خنک می کنند تا به شکل ذرات جامد ریز و گداخته شده تبدیل گردد. سپس این ذرات را با کمک آسیاب ، خرد می کنند.
عمل سرد کردن و تبدیل آن به حالت جامد به وسیله ی آسیاب کردن محلول آبکی Soda ash و Na2S به دست می آید که آن را به مخزن نگهداری منتقل می کنند تا بعدا به برج استخراج کننده ی جامد-مایع پمپ شود. Na2S در حین شست و شو جدا شده و سودا اش نیز در پایین برج جمع می شود.
این ماده به صورت مایع را به طور پیوسته به داخل یک جدا کننده نظیر سانتریفیوژ می ریزند تا مواد جامد از آن جدا گردد. محلول بالای برج که غنی از Na2S می باشد را به مخزن کربناته کردن ، جهت ایجاد واکنش با دی اکسید کربن و تولید سولفید هیدروژن و سدیم کربنات پمپ می کنند.
محلول آبکی حاوی سدیم کربنات را خارج می کنند و با محصول موجود در پایین برج مخلوط می کنند. سپس آنرا سانتریفیوژ و خشک می کنند تا Sodium carbonate بازیافت گردد.
منبع: https://fa.wikipedia.org/
رشد 6 درصدی مصرف کلریدریک و مواد اولیه شوینده ها مقدمه با گسترش روزافزون صنایع…
تولید سدیم سیانید با کربنات سدیم 50 کیلویی مقدمه در این مقاله، به بررسی روش…
مصرف کربنات سدیم 50 کیلویی در تصفیه نفت خام مقدمه مصرف کربنات سدیم 50 کیلویی…
کاربرد کربنات سدیم 50 کیلویی در صنایع غذایی مقدمه کاربرد کربنات سدیم 50 کیلویی در…
استفاده از کربنات سدیم 50 کیلویی در آزمایشگاه های شیمی مقدمه استفاده از کربنات سدیم…
کاربردکربنات سدیم 50 کیلویی در تولید مواد شوینده مقدمه کاربردکربنات سدیم 50 کیلویی در تولید…